Puuseppämestari - Heikki Rahkonen


”Ensimmäisen kipinän puutöihin sain yläasteella koulun puukäsityötunneilla, jolloin huomasin, että olin löytänyt oikean alani. Jo silloin minulla oli haaveena perustaa joskus oma puusepänverstas”.

Puuseppämestari Heikki Rahkonen

Ylioppilaaksi Jyväskylän Cygnaeus–lukiosta v. 2002

Puualan artesaaniksi v. 2006 Petäjäveden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta

Puusepän ammattitutkinto Teuvan Teakista v. 2007

puuseppämestarin erikoisammattitutkinto v. 2008

Työharjoittelukokemusta monista puualan pk-yrityksistä

Työskennellyt kalustepuuseppänä vuosina 2005 ja 2006 hotelli –ja ravintolakalusteita valmistavassa yrityksessä, huonekalupuuseppänä ja intarsiakoristelijana arkkitehti Eliel Saarisen jugend- ja art deco –tyylisiä huonekaluja valmistavassa yrityksessä vuosina 2007-2009, jossa suoritti loppuun puusepän ammattitutkinnon ja kokonaan puuseppämestarin erikoisammattitutkinnon, sekä kalustepuuseppänä, asentajana ja työnjohtajana puukeittiöitä valmistavassa yrityksessä v. 2009

Perusti tmi. Puukabinetin joulukuussa v. 2009


Puukabinetti - Yrityksenä

Puukabinetti on Jyväskyläläinen yhden miehen puusepänalan yritys, jonka perustin joulukuussa v. 2009.

Valmistan huonekaluja valmiista mallistosta ja tilauksesta, mittatilauskalusteita ja intarsiakoristeltuja taide-esineitä niin yksityiskoteihin kuin julkisiin tiloihin. Johtavana ideana on tarjota kauniita ja yksilöllisiä huonekaluja asiakkaiden toiveiden mukaisesti, yhtenäisellä tyylillä. Suunnittelen, valmistan, toimitan ja asennan kaikki tuotteeni itse.

Huonekalujeni muotoilussa yhdistyvät pohjoismainen pelkistetty -ja japanilaisvivahteinen tyyli sekä hillitty koristelu. Huonekalumallistostani on saatavana mm. ruokapöytiä ja tuoleja, lipastoja, lasivitriinejä, astiakaappeja, sohvapöytiä, sänkyjä yöpöytineen, tv-tasoja, vaatekaappeja sekä työpöytiä. Mittatilaustöinä valmistan lisäksi esim. kirjahyllyjä, kaappeja ja kalusteita yksityiskoteihin asiakkaan unelman pohjalta, yhdessä suunnitellen. Yrityksille valmistan mm.tyylikkäitä toimisto- ja neuvottelupöytiä sekä kaapistoja. Intarsiakoristeltuja huonekaluja ja tauluja teen tilauksesta niin yksityiskoteihin kuin julkisiin tiloihin, kuten esim. yrityksiin, kunnan virastoihin ja kirkkoihin. Intarsiakoristelu tarkoittaa puukuviointia- tai upotusta eri värisillä puulajeilla ja muilla materiaaleilla esim. helmiäisellä. Intarsiatekniikalla saadaan todella näyttäviä koristeita aikaiseksi.

KATSO LISÄÄ INTARSIASTA GALLERIA-OSIOSTA!

Valmistan huonekaluja pääasiassa suomalaisesta koivusta, mutta myös jalopuista esim. kauniista kirsikkapuusta, pähkinäpuusta ja vaahterasta. Pintakäsittelyssä pyrin pääasiassa käyttämään luonnonmukaisia aineita, kuten hartsiöljyjä, antiikkivahoja ja vesiohenteisia petsivärejä. Minkälainen on laadukas tuote? Eräs italialainen mestaripuuseppä totesi kerran, että ”oikeasti laadukas tuote on sellainen, josta ei tarvitse mitään muuttaa vaan se miellyttää kaikilta osin tekijäänsä ja erityisesti sen käyttäjää”. Tämä lause jäi mieleeni ja muistan aina sen tuotteitani suunnitellessani.

Puuseppämestari Heikki Rahkonen

Puukabinetti - Referenssit

Puuseppämestarin näyttötyönä tehdyt, Eliel Saarisen suunnittelemat Lounge chair -istuinryhmä ja kaksi intarsiapöytää tilasi Suomen ulkoministeriö Pekingiin, Kiinaan, Suomen suurlähetystöön.

sohvaryhmä


Alppilan kirkon kirjahylly.


Alppilan kirkon urkuparven nuottikaapit.


Kallion kirkon kirkkoherran virastoon tehty kirjahylly turvalaseilla


Jyväskylän keskussairaalan ravintola Cateriinan koivuiset leipäpöydät

Yhteystiedot

Puuseppämestari

Heikki Rahkonen
050-3447036

Osoite

Heinosenmäentie 134
41140 Jyväskylä (Kuikka)

Y-tunnus

2303937-0

Puuseppämestari Heikki Rahkonen


“Laadukkaan, ajassa kestävän huonekalun toteutus alkaa unelmastasi, yhdessä suun- nitellen. Minulle on kunnia-asia käyttää ammattitaitoani toiveittesi mukaisen huonekalun valmistamiseen.“

 - Puuseppäsi Heikki


Ota yhteyttä!